REPS-NL - EREPS
Dutch

De regering heeft bepaald dat sportscholen en verenigingen in ieder geval nog tot 20 mei gesloten blijven.

Wel mogen vanaf 29 april kinderen tot en met 12 jaar buiten sporten, in georganiseerd verband. Daarbij hoeven zij zich niet aan de anderhalvemeterregel te houden.

Jongeren van 13 tot en met 18 jaar krijgen vanaf 29 april ook meer ruimte om te sporten, maar voor hen geldt de anderhalvemeterregel nog wel.

Voor volwassenen vanaf 19 jaar geldt dat er in elk geval tot 20 mei 2020 nog niet in groepsverband kan worden getraind.

1-op-1 trainingen buiten?

Het RIVM adviseerd: blijf zoveel mogelijk thuis en sport zoveel mogelijk alleen. Als je toch heel graag samen wilt sporten, kan dat maximaal met z'n twee├źn en alleen met 1,5 meter afstand van elkaar.

Georganiseerde sportactiviteiten, zoals bootcamp of personal training is voor volwassenen niet toegestaan tot en met 19 mei. Ook zijn alle sportlocaties gesloten voor volwassenen.

In praktijk blijkt dat gemeenten dit advies verschillend intepreteren. Neem daarom contact op met je gemeente om vast te stellen of 1 op 1 training buiten is toegestaan in jouw gemeente.

De Koninklijke Nederlandse Krachtsport&Fitnessbond (KNKF) heeft in samenwerking met NOC*NSF, de Vechtsportautoriteit en REPS-NL een richtlijn ontwikkeld. Deze richtlijn is bedoeld om fitnessondernemers en beweegprofessionals te ondersteunen bij het opstarten van hun werkzaamheden. Dit is een dynamisch document. Dat houdt in dat er richtlijnen en adviezen kunnen worden toegevoegd, verwijderd of aangepast.

Vragen over deze richtlijn kunnen worden gericht aan: info@repsnl.nl.

0 Comments
May 29, 2020 By admin